Istorija projekta

Projekat je prvobitno započet na studiji slučaja dve opštine – Kikinda i Vladičin Han. Podaci koji su se koristili su pripadali različitim tipovima podataka. Podaci koji su se primenili za opštinu Vladičin Han su proizašli iz modela Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Kikinda je dostavila podatke koje su prikupili zaposleni u gradskoj upravi. Ti podaci su publikovani na geoportalu Geosrbija. Na osnovu ovih studija slučaja krenulo se u realizaciju projekta, koji je započet potpisivanjem sporazuma početkom 2019. godine.

Nosioci projekta

Projekat „Unapređenje poslovne klime u Republici Srbiji“ je projekat čiji je nosilac realizacije  u Republici Srbiji Republički geodetski zavod, zajedno sa švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i švedskom agencijom za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta – Lantmäteriet.

Vremenski okvir

Projekat je započet početkom 2019. godine, potpisivanjem sporazuma. Ambasador Švedske u Srbiji Jan Lundin i direktor Republičkog geodetskog zavoda mr Borko Drašković potpisali su sporazum koji se odnosi da se investicione lokacije naći na jednom mestu, na digitalnoj platformi, što omogućava da investitori pristupe na lak, brz i transparetan način svim lokacijam u Srbiji.

Projekat treba da bude realizovan u trajanju od dve godine.