Na Međunarodnom kongresu iz upravljanja projektima “Odgovorno i fleksibilno upravljanje projektima” prezentovan je rad autora dr Marine Jovanović-Milenković i Saše Rikanovića pod nazivom “Registar investicionih lokacija kao rezultat održivog upravljanja projektima”. Rad predstavlja dosadašnje rezultate projekta „Unapređenje poslovne klime u Republici Srbiji“ čiji je nosilac  realizacije  Republički geodetski zavod, zajedno sa  švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) i švedskom agencijom za kartografiju, katastar i registraciju zemljišta – Lantmäteriet.

Kongres je zvanično otvorio predsednik Udruženja za upravljanje projektima Srbije – IPMA (International Project Management Association) Srbija, prof. dr Vladimir Obradović zajedno sa v.d. direktorom Nacionalne akademije za javnu upravu, Dejan Miletić. A zatim su se učesnicima obratili Jop Šeferli, predsednik Međunarodne asocijacije za upravljanje projektima, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Biljana Vuksanović, pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave Jasmina Benmansur.

Kongres se održao u prostorijama Nacionalne akademije za javnu upravu od 09. do 11. septembra 2021. godine. Kongresu je prisustvovalo preko 150 učesnika na panelima, okruglim stolovima i radionicama.