Uspostavljanje Nacionalnog registra investicionih lokacija bio je tema prve, inicijalne misije sa stručnjacima iz Lantmaterijeta (Lantmäteriet) u Republičkom geodetskom zavodu u periodu od 01.04. do 05.04..

Na inicijalnim sastancima, koji su se odžavali ove nedelje, tim iz RGZ-a i tim iz Lantmaterijeta radio je na uspostavljanju modela investicionih mapa. Nakon današnjeg sastanka zaključeno je da su definisane sve neophodne komponente i da je tim u potpunosti pripremljen za dalji rad.

Prilikom posete oba tima Švedskoj ambasadi, predstavnici ambasade istakli su da su zadovoljni reakcijom tima Lantmaterijeta nakon sastanaka u Republičkom geodetskom zavodu i da će nastaviti da u potpunosti podržavaju ovaj projekat.

Nacionalni registar investicionih mapa formira se sa ciljem da unapredi poslovnu klimu u Srbiji, ali takođe se izrađuje radi doprinosa prilikom ostvarivanja ciljeva održivog razvoja.

Prikupljanjem Braunfild (Brownfield), Grinfild (Greenfield), Grejfild (Greyfield) i ostalih lokacija ovaj registar će imati značajan uticaj i na obnovu postojećih industijskih kapaciteta u Republici Srbiji.

Konačno, na jednom mestu, imaćemo sve informacije koje su neophodne investitorima koji žele da ulažu u Srbiju.

Ugovor između Republičkog geodetskog zavoda i Švedske internacionalne agencije za razvoj (Swedish International Development Cooperation Agency – Sida) potpisan je početkom februara ove godine i odmah nakon potpisivanja krenulo se u realizaciju projekta.