Успостављање Националног регистра инвестиционих локација био је тема прве, иницијалне мисије са стручњацима из Лантматеријета (Lantmäteriet) у Републичком геодетском заводу у периоду од 01.04. до 05.04..

На иницијалним састанцима, који су се оджавали ове недеље, тим из РГЗ-а и тим из Лантматеријета радио је на успостављању модела инвестиционих мапа. Након данашњег састанка закључено је да су дефинисане све неопходне компоненте и да је тим у потпуности припремљен за даљи рад.

Приликом посете оба тима Шведској амбасади, представници амбасаде истакли су да су задовољни реакцијом тима Лантматеријета након састанака у Републичком геодетском заводу и да ће наставити да у потпуности подржавају овај пројекат.

Национални регистар инвестиционих мапа формира се са циљем да унапреди пословну климу у Србији, али такође се израђује ради доприноса приликом остваривања циљева одрживог развоја.

Прикупљањем Браунфилд (Brownfield), Гринфилд (Greenfield), Грејфилд (Greyfield) и осталих локација овај регистар ће имати значајан утицај и на обнову постојећих индустијских капацитета у Републици Србији.

Коначно, на једном месту, имаћемо све информације које су неопходне инвеститорима који желе да улажу у Србију.

Уговор између Републичког геодетског завода и Шведске интернационалне агенције за развој (Swedish International Development Cooperation Agency – Sida) потписан је почетком фебруара ове године и одмах након потписивања кренуло се у реализацију пројекта.