О јединици локалне самоуправе

Општина Ћуприја, налази се у централној Србији. Површина територије општине Ћуприја износи 287 km². Према подацима последњег званичног пописа становништва спроведеног 2011.године, на њеној територији живи 30.645 становника.

Природно-географски положај

Општина Ћуприја, налази се у централној Србији у средишту Поморавског округа и има одличан геостратешки положај. Остварује директну везу са државним путем А1, односно европским путем Е-75 који спаја крајњи север Норвешке са југом Грчке.
То је најдужи европски међународни пут који пролази кроз Србију и кроз Ћуприју, а укупна дужина износи 5.639км. Овим ауто-путем Ћуприја је удаљена од Београда 147km, а од Ниша 89km. Кроз општину пролази и магистрална двоколосечна пруга међународног значаја Е-85 на релацији Будимпешта- Суботица-Београд-Ниш-Скопље-Солун –Атина.
Остали путеви који пролазе кроз територију општине су државни путеви II А реда 158, 160, 186, 187 и државни путеви II Б реда 383, 386. Укупна дужина путева у Ћуприји износи 232km. Најближи путнички аеродром Константин Велики удаљен је 80km.

Клима

Ћуприја је град у долини и планинама је одвојена од изразитог утицаја из Средоземног мора а широко отворена према Панонској низији. Тиме се граде одлике умерено-континенталне климe са просечно  довољним количинама падавина и мањим утицајем ветрова. Одликује се хладним зимама и топлим летима, уз мања одступања, док се у пролеће снажније осећају топлија струјања са југа утичући на брже топљење снега, на пораст водостаја и бржи раст вегетације. Просечна годишња температура је 11,1 °C. Најхладнији месец у години је  јануар са просечном температуром  од -0,3 °C, док је најтоплији јул у коме је просечна температура 20,8 °C.

Историја ЈЛС

Кроз дугу и богату историју дугу 2000 година, преко неолитских насеља, периода римске владавине, насељавања Словена, периода турске владавине и савременог доба, сви који привремено и трајно буду долазили на ове просторе мостове ће подизати баш овде на ушћу реке Раванице у Велику Мораву. Ћуприја, град са богатством две реке и мостовима који ће трајно одредити име и судбину града, град коме су сваки од народа који су ту живели оставили по нешто, одувек је била место важног геостратешког положаја, место спајања и повезивања, место радних, вредних и гостопримљивих људи. Као таква, Ћуприја носећи наслеђе прошлих времена спремна иде у будућност.

Постојећи инвестициони партнери у ЈЛС

  • FEKA automotive
  • Samvardhana Motherson Peguform (SMP)
  • Тибет мода

Разлози за инвестирање у ЈЛС

На индустријском простору, општина је у могућности да формира парцеле према потребама инвеститора, обезбеди грађевинско земљиште које је инфраструктурно опремљено, отуђи грађевинско земљиште у јавној својини по цени мањој од тржишне или без накнаде, обезбеди закуп пословног простора на одређено време, обезбеди подстицаје за инвестициона улагања и сл.

Инвестиционе локације можете погледати на линку ОВДЕ или у наставку странице.

Назив: Општина Ћуприја

Адреса: 13. Октобар 7, 35230 Ћуприја, Србија

Број телефона: 035/8470-248 и 035/8470-631

e-mail: info@cuprija.rs

Веб сајт: www.cuprija.rs